Waarom PC-gamers langer moeten wachten op GTA V

Wil je Grand Theft Auto V op je PC spelen, dan word je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Maar waarom eigenlijk?

Rockstar Games bracht de nieuwste game uit de GTA-reeks alweer een jaar geleden uit op de Xbox 360 en de PlayStation 3. GTA-fanaten met een PS4 of Xbox One kunnen zich vanaf 18 november weer uitleven als virtueel crimineel, maar PC-gamers zullen hiervoor nog tot 27 januari 2015 moeten wachten.

Je kunt je afvragen waarom zij ruim drie maanden langer moeten wachten, maar volgens Rockstar is dat eigenlijk heel logisch. “We zijn ongelofelijk blij om GTA V uit te brengen voor de PC, maar we hebben simpelweg extra tijd nodig voor de ontwikkeling, zodat de game niet alleen geweldig wordt, maar we alle details ook netjes kunnen afwerken.”

Het is algemeen bekend dat de PC’s van tegenwoordig in principe krachtiger zijn dan de consoles. Het is dus niet direct slecht nieuws dat Rockstar deze versie van GTA V later op de markt brengt, want het zou zomaar kunnen dat de game er net wat beter uit ziet dan zijn console-broertje.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën