Waarom wordt op iPhones meer gesurft dan op Android?

Bijgewerkt op:

Het blijkt dat het merendeel van het mobiele webverkeer in de VS veroorzaakt wordt door iPhones. Dat is opvallend wanneer je bedenkt dat Android-toestellen gemiddeld een groter scherm hebben dan de iPhone. Tel daarbij op dat er beduidend meer Android-toestellen dan iPhones in omloop zijn.

Van al het mobiele webverkeer in de VS is 53,1 procent afkomstig van een iPhone, tegenover 44,5 procent vanaf een Android toestel. Deze cijfers zijn afkomstig van Chitika, dat mobiele advertenties verzorgt.

Ondanks dat Android een groter marktaandeel heeft en gemiddeld grotere schermen, blijken iPhone gebruikers fanatieker mobiele surfers. Gebruikers met een Windows Phone of Blackberry-toestel zijn samen goed voor 1,8 procent van het mobiele web-verkeer.

Waarom?

We kunnen niet direct bedenken waarom iPhone gebruikers gemiddeld fanatieker surfen. Weet jij het?

Kanttekening die gemaakt moet worden is wel dat de genoemde percentages niet één op één naar Europa vertaald kunnen worden, aangezien het marktaandeel van de iPhone hier beduidend lager ligt dan in de VS. (via: phoneareana)

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën