Wacht, komt de Huawei Mate 30 wel naar Nederland?!

Ja Huawei, jullie moeten inderdaad de mogelijkheden herzien…

Eerder deze week onthulde Huawei officieel de lanceerdatum van de aankomende Huawei Mate 30 vlaggenschip-serie. Een strakke datum is leuk en aardig, maar volgens insiders zou het Chinese werk mogelijk eerst even afwachten wat het nou in godsnaam moet doen met het hele Android-Huawei-Google-verhaal.

Dat meldt TheInformation op basis van mensen die bij de lancering betrokken zouden zijn. Mogelijk onthult Huawei 19 september de reeks vlaggenschepen zonder officiële releasedatum voor het westen. Ja, je leest het goed, ondanks het feit dat de smartphone in Duitsland zal worden onthuld, komt hij voorlopig mogelijk alleen in China uit.

Smartphone-liefhebbers zal het niet ontgaan zijn dat de twee vanwege de handelsoorlog tussen China en de V.S. niet meer met elkaar kunnen samenwerken. Dit heeft voor Google (ondanks de populariteit van Huawei) relatief weinig gevolgen, maar Hauwei moet door het gerommel behoorlijk wat inleveren.

Het miljardenbedrijf moest noodgedwongen een eigen besturingssysteem maken maar vooralsnog zal HarmonyOS niet voor de Mate 30-serie uitkomen. Maar ja, zonder officiële Google-licentie is het behoorlijk snel gedaan met een potentieel pareltje als de Mate 30 Pro. Geen ondersteuning voor zo veel features die Android-gebruikers gewend zijn… het is een nekslag voor Huawei in Europa.

Maar ja, de andere optie is dus een feature-loze, kale smartphone uitbrengen in Europa. Niet alleen zit daar niemand op te wachten, het feit dat je een stevige high-end prijs voor het toestel gaat betalen maakt de Mate 30-serie voor velen zeer onaantrekkelijk. Het is dus redelijk aannemelijk dat de lek klopt, maar voor hetzelfde geld heeft Huawei haar hele strategie anders ingericht. Op 19 september gaan we het zien!

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën