Wat heeft deze Amerikaanse drone twee jaar uitgespookt?

Hij maakt in ieder geval een spectaculaire landing voor een ruimte-drone zonder bemanningsleden. (video)

De X-37B is een Amerikaanse, onbemande ruimtedrone die twee jaar lang door de ruimte gevlogen heeft. De drone (die meer weg heeft van een kleine space-shuttle) werd ontworpen door NASA en Boeing, waarna de Air Force het overnam. Zij gebruiken dit ruimteschip nu voor geheime missies, al is de landing ervan wel vastgelegd.

Satellieten aanvallen
De vorige keer dat de X-37B de lucht inging, bleef hij daar 15 maanden. Voor zijn tweede missie was hij dus twee jaar onderweg. Hoewel de Air Force zegt dat het ruimtetechnieken aan het testen was, gaan de meest wilde geruchten al rond op het internet. Sommige experts geloven dat het spionage-apparatuur heeft achtergelaten, terwijl anderen denken dat de drone ‘vijandige’ satellieten uit andere landen onklaar heeft gemaakt of beschadigd heeft.

Of de missies daadwerkelijk zo spectaculair zijn zullen we misschien nooit weten, gelukkig hebben we wel een korte video, waarin we de landing van de X-37B zien. Na een afdaling van 218 mijl, maakt hij een perfecte landing op het vliegveld.

[gv data=”65oh_fpMwM0″][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën