Wauw, The Grand Tour is nu een videogame

Wie zat hier op te wachten?

Sommige dingen moet je niet willen uitmelken. The Grand Tour is daar een perfect voorbeeld van. Het is prima dat Clarkson en zijn vrinden een nieuwe autoshow zijn begonnen, maar ga nu niet het zooitje uit z’n verband rukken.

Het leek Amazon een goed idee om van The Grand Tour een racegame te maken. In mijn ogen kun je een merk beter versterken door een samenwerking aan te gaan met giganten als Gran Turismo en Forza, maar nee. The Grand Tour moest zijn eigen game krijgen. De ontwikkeling is in handen van Amazon Game Studios.

Op een aankondiging na is er nog maar bar weinig bekend over het spel zelf. In een vrijgegeven trailer zien we het trio tegen elkaar opnemen in verschillende auto’s. Het zijn nog pre-alpha beelden. Echter, de graphics lijken meer op een mobiele game dan op een PlayStation 4 of Xbox One titel. Jeremy, James en Richard voorzien het spel van commentaar, zoals in de trailer gehoord kan worden. Amazon laat weten dat scènes van de autoshow zijn nagemaakt in het spel.

Amazon spreekt over ‘Coming Soon’. Ze zijn erg serieus, want er komt zelfs een Season Pass naar The Grand Tour-game. Wie de pas koopt, zal elke vrijdag gedurende seizoen 3 worden voorzien van nieuwe auto’s en omgevingen in de game. Check de trailer hieronder.

[gv data=”Hc0MGuLQ7GE”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën