We kopen nog amper nieuwe smartphones

Apple is niet de enige die te maken heeft met tegenvallende verkoopcijfers.

Tim Cook kwam eerder deze maand met een winstwaarschuwing en dat zorgde voor behoorlijk wat reuring op Wall Street. Uit nieuwe cijfers van Credit Suisse blijkt nu dat de verkopen wereldwijd dalen en daar lijkt voorlopig ook nog geen einde aan te komen. Sterker nog: de daling is al vijf jaar aan de gang.

Credit Suisse voorspelt dat de daling in het eerste kwartaal van 2019 doorzet met 19 procent, waardoor de totale productie uitkomt op 289 miljoen smartphones. Dat is het laagste aantal sinds 2013, toen de bomen nog tot aan de hemel leken te groeien. De bank stelt dat het nog te vroeg is om te zeggen hoe de aandelenmarkten op dit nieuws reageren.

Het probleem zit ‘m er vooral in dat smartphonemakers er niet meer zo gemakkelijk in slagen om mensen een nieuwe telefoon te laten komen. In de beginjaren van Android en iOS werden flinke stappen gezet, maar nu zijn smartphones simpelweg minder vernieuwend.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën