We registreerden in 2013 minder .nl-domeinnamen

Is de pot met beschikbare doch enigszins logische domeinnamen aan het leeg raken?

Over heel 2012 werden 315.993 domeinnamen met een .nl-extensie geregistreerd. In 2013 waren dat er nog ‘maar’ 272.712. Hierdoor komt het totaal aantal geregistreerde Nederlandse domeinnamen weliswaar op het hoogste aantal ooit uit, namelijk 5.388.364, het betekent ook dat het afgelopen jaar de minste groei liet zien sinds 2003. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) die Tweakers vandaag online gooide.

Minder domaining

Dat heeft volgens de SIDN twee oorzaken. Er worden veel secundaire domeinnamen opgezegd, sites die een variatie zijn op bestaande domeinnamen met typo’s en streepjes. Tegelijkertijd wordt er minder aan domaining gedaan; sites die louter gevuld zijn met adverenties. Dit omdat het steeds minder oplevert.

Het SIDN merkt ook op dat het aantal opheffingen afneemt, en dat er een herstel komt tussen het aantal nieuwe .nl-domeinnamen en het aantal opzeggingen van zulke domeinnamen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën