WhatsApp blijkt verwijderde chats niet volledig te wissen

WhatsApp blijkt niet helemaal veilig om te gaan met jouw berichten. Verwijderde chats blijken namelijk niet echt gewist te worden.

iOS-onderzoeker Jonathan Zdziarski schrijft vandaag op zijn weblog dat verwijderde berichten terug te halen zijn door iedereen die fysiek toegang heeft tot jouw toestel. Daarnaast zouden de chats ook via backups in de cloud boven water te krijgen zijn.

Is dat erg? Niet direct, behalve als je kwade bedoelingen hebt. Mocht je telefoon in dat geval in handen komen van de politie, dan ben je er gloeiend bij. Overigens heeft iMessage last van hetzelfde probleem. Beide apps maken gebruik van SQLite, waarbij de data pas echt weg is als er nieuwe data overheen geschreven wordt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën