Whatsapp mogelijk verboden in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf volgend jaar komt er een nieuwe, strengere wet in het Verenigd Koninkrijk als het gaat om social media. Onder andere Whatsapp moet zich aanpassen om een verbod te voorkomen.

Niet alleen Whatsapp is het haasje. Ook Snapchat en iMessage komen in de problemen als de nieuwe wet ingaat volgend jaar. De nieuwe wet zegt dat de online activiteit van gebruikers nog zeker na 12 maanden te achterhalen moeten zijn voor de overheid. De eerder genoemde apps voldoen hier niet aan, aangezien zij de data al eerder verwijderen van de servers. Het voorstel van deze wet is in 2013 geweerd maar komt nu weer op tafel vanwege de recente dreigingen van terrorisme.

Hoogstwaarschijnlijk passen de apps zich aan met deze nieuwe wet. Whatsapp en Snapchat tellen veel actieve gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en het zou een harde klap voor de bedrijven zijn mocht dit deel van de gebruikers wegvallen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën