Whatsapp’s nieuwe blauwe vinkjes leiden tot ophef

De nieuwe blauw vinkjes van Whatsapp zullen je niet onopgemerkt gebleven zijn. Super handig volgens de één, een inbreuk op de privacy volgens de ander.

Gisteren heeft Whatsapp het “vinkjesbeleid” in de app aangepast zonder dat hiervoor een expliciete update nodig was. Net als voorheen is het zo dat één grijs vinkje betekent dat het verstuurde bericht is aangekomen op de server van Whatsapp. Twee grijze vinkjes wil zeggen dat het bericht is afgeleverd op het toestel van de ontvanger. Wat je vervolgens niet kon zien was wanneer het bericht daadwerkelijk gelezen is.

Nieuw is dat de twee grijze vinkjes nu blauw worden wanneer het bericht ook daadwerkelijk gelezen is. Dat kun je enorm handig vinden, maar op de sociale media regent het klachten. Niet iedereen is blij met deze uitbreiding. Je kunt je nu immers niet meer beweren dat je een bericht nog niet gelezen hebt, terwijl de blauwe vinkjes anders bewijzen. Daar gaat je privacy.

Aangezien de aanpassing is doorgevoerd zonder een update van de app, is er dus ook geen optie beschikbaar om deze optie weer uit te zetten. Het is overigens ook maar de vraag of een dergelijke optie er met een nieuwe versie komt.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën