Wie heeft LG uit de smartphone top 5 gekickt?

De top vijf van de best verkopende smartphonemerken van het derde kwartaal in 2014 is bekend, en LG is de opmerkelijke afwezige. Wie heeft deze gigant uit de ranglijst geschopt?

Dat er steeds meer smartphones verkocht worden, dat snappen wij ook wel, maar het is wel interessant om te zien welke nieuwe merken zich in 2014 flink omhoog gewerkt hebben.

Xiaomi
2014 is namelijk het eerste jaar dat Xiaomi een plaatsje in de top 5 veroverd heeft, wat ten koste gaat van de positie van LG. Dit blijkt uit cijfers van Gartner.

Top 5 smartphonemerken
1. Samsung – 24,4% marktaandeel
2. Apple – 12,7% marktaandeel
3. Huawei – 5,3% marktaandeel
4. Xiaomi – 5,2% marktaandeel
5. Lenovo – 5,0% marktaandeel

Samsung staat wederom op de eerste plaats, maar de verkoopcijfers daalden wel met 8 procent het laatste kwartaal, wat betekent dat Samsung op dit moment 24,4 procent van de markt bezit. Het is leuk om terug te kijken naar deze cijfers, maar wat zegt dit over de toekomst van deze smartphonegiganten?

Tijd voor vernieuwing
Samsung teert al jaren op het succes van hun Galaxy S-lijn, maar zoals aan de daling te zien is, zullen ze spoedig met iets nieuws moeten komen om hun toppositie te behouden.

Bedrijven als Huawei en Xiaomi bouwen immers snelle, stijlvolle telefoons die een heel stuk goedkoper zijn. Ondertussen introduceerde Apple voor het eerst hun eerste phablet, dus het is hoog tijd dat Samsung met een antwoord komt. 2015 wordt dus een interessant jaar.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën