WiFi in NS treinen blijft voorlopig gratis

Bijgewerkt op:

Volgens vandaag verschenen plannen van de NS blijft WiFi gratis in treinen. De plannen gelden tot 2025, dat zou dus betekenen dat wij ook tot die tijd van gratis Wifi gebruik kunnen maken.

Het was lange tijd onduidelijk of er voor de dienst betaald moest gaan worden. Nu heeft NS bekend gemaakt dat dit niet het geval is. De WiFi blijft alleen geldig voor de Intercity’s en zal niet worden uitgebreid naar de stoptreinen.

NS heeft de dienst van provider T-Mobile overgenomen vanaf 1 april omdat de overeenkomst afgelopen is. NS is nu nog afhankelijk van het 3G netwerk van T-Mobile maar in de toekomst willen ze dit met een nieuwe provider uitbreiden naar 4G. Dit zou dan misschien ook de blokkade op datavretende apps zoals Netflix kunnen opheffen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën