Wii U niet krachtig genoeg voor nieuwe generatie EA games

Iets minder positief nieuws voor Nintendo’s Wii U. Nadat eerder al bleek dat de verkoop tegenvalt, blijkt de gameconsole niet krachtig genoeg voor de nieuwe generatie EA games.

Diverse nog te verschijnen titels van EA games zullen gebruik maken van de Frostbite 3 engine. Echter testen op de Wii U met de Frostbite 2 engine geven zo weinig hoop dat het weinig zin heeft om überhaupt de Frostbite 3 engine te testen. Johan Andersson, de baas van het Frostbite project bij EA DICE laat in een tweet het volgende weten.

FB3 has never been running on WiiU. We did some tests with not too promising results with FB2 & chose not to go down that path

EA games heeft momenteel zo’n 15 nieuwe titels in ontwikkeling die gebruikmaken van de Frostbite 3 engine, waaronder Battlefield 4, Star Wars, Mass Effect en Madden NFL. Deze games zullen dus niet verschijnen op de Wii U.

Aan de andere kant moet wel worden vermeld dat EA games ook weer niet de grootste gameleverancier is voor Nintendo. En daarbij weten we ook dat de grafische rekenkracht van de Wii (U) altijd al heeft ondergedaan voor die van concurrenten PlayStation en Xbox. (via: nintendoeverything)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën