Wij kopen online het liefst bij de Duitsers

Wij Nederlanders exporteren enorm veel online gekochte goederen, maar importeren nog meer via buitenlandse webwinkels.

Populaire webshops zijn bijvoorbeeld Neckermann en Zalando, beide Duitse bedrijven. Ook andere landen kopen graag online bij de Duitsers. Een reden kan zijn dat Duitse webshops vaak in maar liefst vijf talen beschikbaar zijn. Best gek, aangezien Duitsland op televisie zowat alles nasynchroniseerd naar hun eigen taal.

Groot-Brittannië is aanvoerder in de e-commerce. Zij plussen 1,2 miljard dollar per jaar in het verschil van im- en export van online goederen. Amerika volgt maar komt met een positief verschil van 180 miljoen lang niet in de buurt van de UK. Nederland komt 350 miljoen dollar tekort op de online handelsbalans en Frankrijk heeft een tekort van zelfs 950 miljoen dollar.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën