Windows 10 komt gratis (!) naar je pc, tablet en smartphone

Bijgewerkt op:

Goed nieuws voor Windows-gebruikers: Microsoft geeft de upgrade naar Windows 10 namelijk gratis weg aan gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1.

We gaan er voor het gemak even vanuit dat de meeste consumenten Windows XP eindelijk verruild hebben voor Windows 7 of Windows 8, dus het grootste deel van de Windows-users kan gratis gebruik maken van het besturingssysteem van Microsoft. Dat is niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk voor de techgigant, want er lijkt geen andere manier om gebruikers massaal te laten upgraden.

Dat laatste vooral nu belangrijk, omdat Microsoft zijn besturingssysteem aantrekkelijker wil maken voor ontwikkelaars. Dat Windows 10 gratis uitgerold wordt voor pc’s, tablets en smartphones moet daar verder aan bijdragen. Hopelijk gaat die keuze er eindelijk voor zorgen dat Windows Phone-bezitters uit een wat groter app-assortiment kunnen kiezen, want dat blijft de grootste achilleshiel voor de telefoons van Microsoft.

Windows 10 is nog niet officieel uitgebracht en het is nog onbekend wanneer dat wel gaat gebeuren. Wat je er verder van kunt verwachten lees je later vanavond terug in onze terugblik op het Windows 10 event.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën