Windows 10 mag illegale software op jouw PC blokkeren

De kritiek op Windows 10 is de afgelopen dagen en weken niet van de lucht en het lijkt er niet op dat daar snel verandering in gaat komen. Microsoft heeft namelijk toestemming om illegale software te blokkeren.

PC Authority ontdekte in de meest recente Algemene Voorwaarden van Windows 10 dat Microsoft toestemming heeft om illegale software en apparatuur te blokkeren, zodra je akkoord gaat met deze voorwaarden. In hoeverre Microsoft hier actief op gaat controleren is natuurlijk de vraag, maar dat neemt niet weg dat we jullie graag willen waarschuwen voor de betreffende passage.

In de Europese versie van de Algemene Voorwaarden staat namelijk het volgende onder artikel 7b: “We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices.”

Het is meer dan duidelijk wat Microsoft met ‘counterfeit games‘ bedoelt, maar wat moeten we onder ‘unauthorized hardware peripheral devices’ scharen? We gaan ervan uit dat Microsoft doelt op zaken als een gekraakte Xbox One, die in staat is om gedownloade games te spelen, maar hierover bestaat dus nog geen duidelijkheid.

Feit is in ieder geval dat Microsoft er met Windows 10 voor kiest een positie in te nemen die niet iedereen zal bevallen, want als we de afgelopen jaren iets hebben geleerd, dan is het wel dat PC-gebruikers een hekel hebben aan bemoeienis van buitenaf.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën