Windows doet aan onsmakelijke zelfpromotie

Bijgewerkt op:

Zo probeert Microsoft de gebruiker te laten betalen voor OneDrive.

De Creators Update van Windows 10 brengt een hoop goeds met zich mee. Toch zitten er ook mindere kanten aan de update. Zo merkte Reddit-gebruikers op dat Microsoft hun gebruikers binnen betaalde software wil overhalen om voor andere services te betalen, meldt Tweakers. Na de update wordt de gebruiker een Office-OneDrive-pakket aangeboden in de Windows 10-verkenner.

Ook Windows-watcher Paul Thurrot (via Tweakers) beklaagt zich over Windows’ advertentie. Volgens de blogger is het promoten van eigen software binnen software op zichzelf al vreemd, maar gaat het vooral om de manier waarop: “Voor de duidelijkheid, File Explorer is de huls van Windows 10, een kernonderdeel van het besturingssysteem. (…) het is een deel van Windows, of een deel in Windows. Het is Windows.” Hij doelt hiermee op de absurditeit van het concept. Het promoten van betaalde software binnenin de kern van andere betaalde software. Tja, eigenaardig is het zeker.

Het idee achter de reclame is het promoten van een pakket dat voor $6,99 dollar per maand te krijgen is. Dat pakket bevat zowel Office 365 als 1TB OneDrive-opslag. Maar ook gebruikers die al een Office 365-abonnement hebben krijgen de aanbieding. Gelukkig is de reclame via een omweg uit te zetten, zo legt Thurrot in dezelfde blogpost uit.

Wat denk jij? Mag Microsoft lekker hun gang gaan binnen de verkenner?

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën