Windows XP marktaandeel is vorige maand toegenomen!

Windows XP wil maar niet dood! Alle dringende aanbevelingen ten spijt, maar in plaats dat we massaal afscheid nemen van Windows XP, nam het marktaandeel van het bijna 12,5 jaar oude besturingssysteem vorige maand juist toe.

Toegegeven, het is geen schokkende stijging, want we hebben het over een toename van 28,98 percent in december naar 29,23 in januari, maar opvallend is het wel. Onderstaande grafiek is afkomstig van netmarketshare.com die dit soort gegevens continu voor ons bijhoudt.

Terwijl Windows 7 op bijna de helft van alle computers wereldwijd draait, wordt op meer dan een kwart van de systemen nog altijd XP gebruikt. XP is dus nog lang niet uitgestorven en voor sommigen biedt dat leuke kansen. Windows 8 was al groter dan OS X, maar vorige maand had Windows 8.1 in het bijzonder ook voor het eerst meer marktaandeel dan die andere mislukte Windows versie, Vista.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën