WOW: een zwevende platenspeler

Bijgewerkt op:

Vraag niet hoe het kan, verbaas je slechts over deze zwevende platenspeler.

We dachten eerst dat het zo’n vaag spam-mailtje was. Slecht Engels, vage afzender en een onmogelijke product. Maar niets is minder waar. De MAG-Lev Audio is de eerste zwevende platenspeler ter wereld. Het apparaat is ontwikkeld in Slovenië en de ontwikkelaars halen geld op via Kickstarter.

Zoals wij een paar weken geleden al schreven is de vnyl-markt als enige fysiek muziekdrager aan het groeien. Mensen vinden het heerlijk plaatjes te draaien. De MAG-Lev Audio speelt in op deze behoefte. “Een platenspeler voor de toekomst voor een medium van het verleden.”

Op Kickstarter kost de platenspeler ruim 800 dollar. Dan heb je wel een state-of-the-art platenspeler. Het zweven is bijvoorbeeld geen gimmick maar echt bedoeld om de lp nog stabieler te laten draaien.

Zweven is trouwens wel vaker toegepast bij audio. Neem bijvoorbeeld deze Mars speakers. Werkelijk te mooi.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën