Xbox krijgt eigen externe harde schijf

Ook al beschikken spelcomputers tegenwoordig over 500GB aan opslagruimte: het is vaak niet genoeg. Sony en Microsoft hebben daar iets op gevonden.

Je hoeft vaak maar een klein aantal digitale games te installeren en je interne schijf zit alweer vol. Sony en Microsoft willen de pijn verzachten door meer opslag aan te bieden via een externe harde schijf. Het bedrijf Seagate is daarom een samenwerking aangegaan met Microsoft en gaat een 2TB Game Drive produceren.

De externe schijf werkt met Xbox One en Xbox 360. De schijf werkt dus alleen met de consoles van Microsoft. Dat is ook meteen de reden van de groene kleur en het officiële Xbox-logo op het design. De schijf beschikt over USB 3.0, zodat digitale games zo snel mogelijk kunnen worden opgeslagen. De Game Drive voor Xbox gaat later deze maand in de verkoop bij onder andere GameStop en Amazon. De schijf zal te koop zijn voor 110 dollar.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën