Xbox One wordt minder evil: Kinect-camera niet verplicht

Het strenge beleid rondom de Xbox One wordt steeds verder afgebrokkeld. Eerst kwam Microsoft al terug op het feit dat de gamemachine permanent online moest zijn, nu is het ook niet langer nodig om de Kinect-module aangesloten te houden.

Microsoft-topman Marc Whitten heeft dit laten weten in een interview met ICN. Hoewel het bedrijf uit Redmond de cameramodule die al je bewegingen registreert, constant meekijkt in je woonkamer en naar alles luistert een essentieel onderdeel van de game-ervaring moet worden, is het niet verplicht om hem aangesloten te houden.

“Je hebt de mogelijkheid om de sensor in de instellingen volledig uit te schakelen. In deze modus verzamelt de Kinect helemaal geen gegevens. Elke functionaliteit die vertrouwt op stem, video, gebaren en meer zal dan niet werken. Je kun de sensor op elk gewenst moment weer aanzetten via de instellingen.”

Microsoft is echter niet van plan om de Xbox One ook zonder Kinect-camera te verkopen. Want ja, het blijft toch een speerpunt van de meeluisterende NSA het Xbox One-geheel.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën