Xiaomi komt met behoorlijk goedkope Macbook-killer

Xiaomi wil de Macbook Pro slopen en het liefst nog dit najaar. Het wapen: de Mi Notebook Pro.

Xiaomi begon vorig jaar met de Mi Notebook Air, een directe concurrent voor de Macbook Air. Dat zag je terug in het design, de naam en de hardware. Er was echter één groot verschil: de Mi kostte een stuk minder. Dat is nu ook het geval met de Mi Notebook Pro, die omgerekend zo’n 1.000 euro gaat kosten.

Voor dat bedrag krijg je een randloos 15,6-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap ligt een Intel quad-core i7-processor, maximaal 16 GB werkgeheugen, 1TB SSD-opslagruimte en een Nvidia GeForce MX150 voor de graphics.

Verder verwerkt Xiaomi een vingerafdrukscanner in het trackpad, is er een kaartlezer ingebouwd, krijg je vier USB-poorten (2x USB-C, twee keer USB) én een HDMI-aansluiting. Kortom: alle aansluitingen waar je als Apple-gebruiker van droomt zijn hier standaard aanwezig.

Natuurlijk zijn specificaties niet alles, maar het feit dat je voor een 15″ Macbook Pro minimaal 2799 euro kwijt bent, zegt veel over de aanpak van de Chinezen. We zijn benieuwd of ze hun beloftes qua snelheid en kwaliteit waar kunnen maken.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën