Xiaomi marteltest: vlaggenschip feature blijkt ‘nep’ (video)

Bijgewerkt op:

Het vlaggenschip van de Chinese fabrikant is niet helemaal eerlijk.

De Xiaomi Mi 8 is van zichzelf al een bijzonder interessante smartphone. Voor relatief weinig geld beschik je over hoogwaardige specificaties. De Explorer Edition is zelfs designwijs bijzonder interessant, mits je natuurlijk de inkeping niet erg vindt. De Explorer-versie heeft namelijk een transparante achterkant, een trend die YouTuber JerryRigEverything grotendeels gestart lijkt te zijn.

Na onder andere HTC is het nu de beurt aan Xiaomi om de Mi 8 Explorer Edition lekker doorschijnend te maken. Met succes, want het eindresultaat is om over naar huis te schrijven. In de marteltest blijkt het apparaat ook nog eens goed bestand te zijn tegen krasjes. Althans, goed: vergelijkbaar met andere vlaggenschepen.

Helaas is die mooie transparante achterkant niet wat het lijkt. Wat je namelijk eronder ziet is nog nepper dan de reden van OnePlus om de koptelefooningang te verwijderen. In plaats van echte componenten te laten zien, heeft Xiaomi ervoor gekozen om een plastic laagje op de echte specs te leggen. Op deze manier moet het er esthetisch mooier uitzien.

Desalniettemin staat de Mi 8 Explorer Edition zijn mannetje in de heftige test van Zack Nelson (echte naam). Wil je meer weten over de robuustheid van de smartphone? Check dan onderstaande video van de marteltest.

[gv data=”fKaCnjPziWM”][/gv]

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën