Xiaomi presenteert nieuw vlaggenschip: de Mi 4

Het booming Xiaomi heeft een nieuw vlaggenschip gepresenteerd. Maak kennis met de Mi 4.

De Mi 4 heeft, evenals de Mi 3, een schermdiagonaal van 5 inch, gevuld met 1920 bij 1080 pixels. Onder de kap ligt een Qualcomm Snapdragon 801-processor met vier kernen, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 2,5GHz. De processor wordt ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen.

De Xiaomi Mi 4 heeft camera’s van 13 en 8 megapixel en beschikt over een forse accu met een capaciteit van 3080 mAh. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB of 64GB en de telefoon draait op Android 4.4.

Xiaomi heeft nog niet bekend gemaakt of de Mi 4 ook 4G ondersteund. Een prijs van de Mi 4 is eveneens onbekend.

Metalen behuizing en een kunststof achterkant

Xiaomi mag hier in het westen nog relatief onbekend zijn, in China is het merk al jaren booming. Vorig jaar wisten ze bijna 20 miljoen telefoons weg te zetten en voor 2014 ligt de verwachting op het dubbele daarvan.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën