YouTube omarmt verticaal-filmers in nieuwe Android-app

Er zijn nog steeds enorm veel mensen die verticaal met hun smartphone filmen. YouTube’s Android-app speelt daar met een nieuwe update mooi op in.

We weten allemaal hoe irritant het is om naar een verticaal gefilmde video te kijken. Toch blijft het voor sommige mensen moeilijk om af te leren, vooral met de komst van apps als Periscope en Snapchat. YouTube’s Android-app komt daarom met de oplossing en laat verticale video’s fullscreen afspelen.

De nieuwe feature werd ontdekt door AndroidPolice in versie 10.28 van de app. Deze versie zal in de komende dagen beschikbaar zijn in de Google Play Store, dus die zwarte balken naast de video zijn bijna verleden tijd. Of de update ook naar iOS komt, is nog niet bekend.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën