YouTube Live kom Twitch slopen

Sinds de populariteit van Twitch – recent door Amazon gekocht voor bijna 1 miljard dollar – weten we dat er een markt is voor gamers die naar andere gamers kijken. Google had zijn oog eveneens op Twitch laten vallen, maar viste achter net net. Mogelijk komen ze nu terug met een eigen livstreamingdienst.

Volgend The Daily Dot, dat zich baseert op anonieme bronnen, werkt Google achter de schermen aan YouTube Live. Een YouTube-afdeling die zich focust op livestreams van games/gamers en professionele e-sport wedstrijden. Daarmee zou YouTube Live een directe concurrent worden van Twitch.

De site meldt dat YouTube meer over de dienst bekend zal maken in juni, als gamebeurs E3 in Los Angeles van start gaat. Tot die tijd houdt Google de kaken stijf op elkaar.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën