Zet Samsung zichzelf voor schut met de Galaxy Note 10?

Bijgewerkt op:

Eerst de concurrent aanvallen en dan zelf dezelfde keuze maken.

Vorig jaar bracht Samsung een reeks reclames uit onder de naam ‘Upgrade to Galaxy’. In elke video werd een feature van de iPhone belachelijk gemaakt, om vervolgens te laten zien dat je met een Samsung Galaxy-smartphone wel goed zit.

En dat klopt ook, tot de Galaxy S10. Met de gister geïntroduceerde Galaxy Note 10 ging het techbedrijf echter de mist in. Samsung maakte bekend dat de Galaxy Note 10 géén 3.5m-ingang heeft voor je koptelefoon. In plaats daarvan moet je gebruik maken van een Bluetooth-verbinding, of een USB-C naar 3.5mm-kabel. Maar dan kun je niet meer de smartphone tegelijkertijd bekabeld opladen.

Dit zijn precies speerpunten die Samsung in 2018 gebruikte in een aanval op Apple. Zo zou het achterlijk zijn dat de headphone-jack mist bij de nieuwste iPhones en dat je voortaan een adapter nodig hebt.

Het is natuurlijk het goedrecht van Samsung om af te stappen van de 3.5mm-ingang. Dat komt echter nogal lullig over als je nog geen jaar geleden de concurrent belachelijk maakte om exact deze reden. Op sociale media zijn dan ook de nodige ontevreden Samsung-fans te vinden die niet blij zijn met de keuze van het techbedrijf. Check een aantal van die Upgrade to Galaxy-reclames hieronder. Markant detail: Samsung heeft de advertenties van het eigen YouTube-kanaal verwijderd, zo ontdekte Business Insider.

[gv data=”tVT_MXlR_fw”][/gv]
[gv data=”M_Ccpl1Opew”][/gv]

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën