Zo denkt Amsterdam woninginbraken te voorkomen

Dat licht? Lijkt op een tv die nog aanstaat. Niet is minder waar. De gemeente Amsterdam heeft namelijk een plannetje bedacht om inbrekers voor de gek te houden.

In de wijken De Aker en Nieuw-West komen steeds meer woninginbraken voor. In samenwerking met de politie gaat de gemeente een pilot (PDF) uitvoeren in de wijken. Door de bewoners een neppe TV te geven, denken inbrekers dat deze nog wakker zijn. Dit moet inbraken gaan voorkomen.

De neppe TV is daadwerkelijk een LED-lampjes die vier of acht uur lang in willekeurige volgorde branden. De 20 lichtjes simuleren een TV die de woonkamer doet verlichten. Iedere bewoner van het stadsdeel kan morgen zo’n nep-tv gratis ophalen.

Of het gaat werken is nog maar de vraag. Inbrekers hebben ook internet en zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van de maatregel. Desalniettemin is het een creatief initiatief van de gemeente.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën