Zo groot wordt het nieuwe hoofdkantoor van Apple [video]

De bouwgrond in Cupertino waar Apple momenteel een nieuw kantoor laat bouwen wordt vakkundig afgeschermd, maar met een quadcopter is het vrij makkelijk om het gebied in kaart te brengen.

YouTube-gebruiker Jmcminn hing een GoPro Hero 3+ onder een DJI Phantom 2 en trok met zijn cameradrone over het bouwterrein. De beelden laten zien hoe indrukwekkend groot het Apple HQ gaat worden. Van iets dat op een ruimteschip lijkt ontbreekt echter nog ieder spoor, al lijkt het wel alsof een gigantische vliegende schotel geparkeerd heeft gestaan.

[gv data=”pfZvimPkKio”][/gv]

Het grotendeels uit glas opgetrokken hoofdkantoor moet over twee jaar plek bieden aan meer dan 12.000 werknemers en zal naar verwachting $5 miljard gaan kosten. Er komt ook een met zonnepanelen bedekte parkeergarage, een groot fitnesscentrum, een losse R&D-faciliteit en een theater waar de pers bijgepraat kan worden over de nieuwste producten. De plek waar Campus 2 komt te staan was voorheen eigendom van HP.

Het nieuwe gebouw heeft als bijnaam ‘The Mothership’, vanwege zijn ronde vorm. De verantwoordelijke architect is Norman Foster, bekend van onder meer de Reichstag in Berlijn.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Apple_Campus_2_renderings/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën