Zo hack je een Mitsubishi Outlander [video]

Bijgewerkt op:

Handig, even het alarm uitzetten.

De Outlander (rijtest) weet de laatste tijd de nodige publiciteit te verkrijgen. Was er eerst al het akkefietje met Typhoon, die volgens de politie te zwart zou zijn om er in rond te rijden, nu blijkt de hybride SUV ook nog eenvoudig te hacken.

In onderstaande video laat Ken Munro zien hoe hij via het eigen Wifi-netwerk van de auto toegang weet te krijgen tot allerlei functies. Het diefstalalarm kon worden uitgezet, maar er kon ook fijn gekloot worden met verwarming en airconditioning.

Munro zag op zijn eigen smartphone opeens het Wifi-netwerk van de Outlander van een vriend langskomen en dacht: hey, eens kijken of ik daar op kan. Munro had daar wel vier hele dagen voor nodig, maar verzekert ons dat het met een beetje snelle computer ook binnen een dag kan.

De Outlander PHEV communiceert namelijk via zijn eigen netwerk, en niet via beveiligde servers zoals de meeste slimme wagens. Mitsubishi heeft beterschap beloofd.

[gv data=”NSioTiaX_-Q”][/gv]

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën