Zo kun je de pincode van een iPhone kraken

Een nieuwe kwetsbaarheid is ontdekt.

De iPhone kent meerdere veiligheidsmaatregelen. Denk aan TouchID, of de iPhone X met FaceID. En dan is er altijd nog de ouderwetse pincode. Echter, een onderzoeker is erin geslaagd om de pincode van de iPhone te kraken. Ook op iOS 11.

Het is bijzonder dat het zolang heeft geduurd, maar deze veiligheidsonderzoeker die beroepsmatig kwetsbaarheden onderzoekt kreeg het voor elkaar om de pincode van een iPhone te achterhalen. Normaal gesproken krijg je 10 pogingen de kans om een iPhone te ontgrendelen. Toets je 10x een verkeerde code in, dan volgt er een afkoelperiode.

De ‘hacker’ heeft echter een manier gevonden om die afkoelperiode te omzeilen. Dit deed hij door niet zelf de codes in te voeren, maar door de opdrachten vanuit een kabel door te geven. De iPhone gaat vervolgens non-stop cijfercombinaties proberen van 0000 tot en met 9999. Uiteindelijk komt de echte pincode naar boven.

Omdat het hier om een goedwillende hacker gaat hoeft Apple niets te vrezen. Hij deelt zijn bevindingen met het Amerikaanse technologiebedrijf en ze zullen uiteindelijk met een fix komen. (via ZDNet)

https://vimeo.com/276506763

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën