Zo kun jij als eerste aan de slag met Android 7.0 N

Google staat op het punt om de eerste preview-versie van Android 7.0 N vrij te geven. De veranderingen zijn niet zo schokkend, dus van een grote lancering zal geen sprake zijn.

De zoekgigant vertelt doorgaans voor het eerst over de nieuwe Android-versie tijdens Google I/O. Dat zou dit jaar niet gebeuren, simpelweg omdat er niet genoeg aan te kondigen is, zo blijkt uit een document dat verscheen en weer verdween bij Ars Technica. Android N zou onder andere een vernieuwd notificatiescherm, een split screen-modus en een verbeterde Doze-functie krijgen, maar daarmee houdt het wel op.

De Split Screen-modus is beschikbaar voor telefoons en tablets, al zul je er natuurlijk vooral met een grotere display profijt van hebben. Android krijgt ook een picture in picture-stand, zodat je bijvoorbeeld via een klein scherm naar video’s kunt kijken terwijl je iemand een bericht stuurt.

Ook de verbeterde Doze-feature is interessant, omdat deze functie ervoor zorgt dat je telefoon minder van je accu vergt als het scherm uit staat. Welke aanpassingen Google precies door wil voeren is op dit moment nog niet duidelijk.

Het zou de bedoeling zijn om vandaag al de eerste previewversie voor ontwikkelaars vrij te geven, al houdt niemand je tegen om deze Android-versie alvast op je Nexus-toestel te installeren. Of het verstandig is, is natuurlijk een tweede, maar je bent ongetwijfeld volwassen genoeg om daar zelf een beslissing over te nemen.

Update: Je kunt de developer preview van Android N hier downloaden.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën