Zo nep is Instagram

De oppervlakkigheid in beeld gebracht.

Instagram is een sociaal netwerk van oppervlakkigheid. De modellen, influencers en bedrijven kopieëren de trend en tonen maar weinig creativiteit. Om een unieke Instagram-ervaring te krijgen moet je eigenlijk alleen je vrienden volgen. Zijn je vrienden echter bezig om op een Insta-model te lijken, dan kom je weer in diezelfde spiraal terecht.

Het Instagram account Insta Repeat brengt dit prachtig in beeld. Dit profiel laat zien hoe mensen elkaar herhalen. Locaties, de manier waarop foto’s genomen worden en de stijl. Als een stel schapen kopieert men elkaar om ‘de typische Instagram-foto’ te maken. Déjà Vu Vibes, zo omschrijft Insta Repeat het zelf.

Het resultaat is vrij hilarisch. Het zet je zeker aan het denken hoe wél een originele foto te maken. Dat een achtergrond op een bepaalde locatie hetzelfde is kun je niets aan doen natuurlijk. Maar een originele pose heb je zelf in de hand.

Het idee kwam al eens eerder voorbij in een video. In DIT artikel liet een videomaker zien hoe we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn op social media.

https://www.instagram.com/p/BloCQe4HxBL/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/Bkt5bh0lxSj/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/BkRpLmwls9w/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/Bj8ld_AFob7/?taken-by=insta_repeat

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën