Zo rip je muziek van Spotify

Spotify is een tof programma, maar soms wil je muziek gewoon als MP3tje hebben en niet ergens ‘in de cloud’. Een mp3tje trekken van Spotify doe je zo.

Spotify Premium biedt de mogelijkheid om muziek lokaal op je computer op te slaan, maar dan alsnog zijn de bestanden gecodeerd en kan je ze dus niet simpel even op een iPodje gooien voor bij het hardlopen.

Gelukkig bestaan daar programma’s voor. Een daarvan is Streaming Audio Recorder van Wondershare, verkrijgbaar voor OS X en Windows. Dit is een betaald programmaatje, maar heeft een gratis proefperiode om te kijken of je het wat vindt.

Wat dit programma doet is eigenlijk vrij simpel. Het wacht totdat er muziek gestreamd wordt, en zal vervolgens dit opslaan als MP3-bestand. Het voordeel is dat het niet alleen voor Spotify werkt, maar voor alle streaming audio-diensten. Het nadeel is dat het 19 dollar kost, en je altijd het hele nummer moet afspelen.

Uiteraard moedigen wij niemand aan om te stelen, maar er is nog een wonderschone wereld van torrents. Maar mocht je daar niet de muziek vinden die je zoekt, dan kan je in ieder geval altijd je Spotify Premium abonnement misbruiken om zo alsnog aan die nummers te komen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën