Zo sloopt Donald Trump een Chinese smartphonemaker

ZTE heeft behoorlijk veel last van het leveringsverbod dat de Amerikaanse overheid instelde en dreigt over de kop te gaan.

Amerikaanse bedrijven mogen geen onderdelen en software meer leveren aan ZTE, dat zich volgens Donald Trump & Co niet zou houden aan handelsovereenkomsten. Het verbod geldt voor de komende zeven (!) jaar, dus ZTE heeft twee opties: snel een oplossing zoeken of kansloos failliet gaan.

ZTE heeft al aangeklopt bij de Chinese overheid om druk uit te oefenen bij hun Amerikaanse collega’s. Zij stellen dat niet alleen ZTE zelf, maar ook hun Amerikaanse partners nu de dupe zijn van de nukken van Trump. De Amerikaanse president laat zich hierdoor echter niet van zijn stuk brengen: een ambtenaar liet al weten dat het verbod gewoon van kracht blijft.

De Chinezen geven vooralsnog niet op en willen in beroep gaan bij de instantie die het verbod heeft uitgesproken. De Chinese overheid wil ondertussen snel om de tafel om de ruis op de lijn met Amerika zo snel mogelijk weg te nemen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën