Zo veel ruimte houdt de Xperia X over voor opslag

Hint: vrij weinig.

32 GB opslag staat niet gelijk aan 32 GB vrije ruimte voor fotos en apps. Dat wist je inmiddels waarschijnlijk wel. Maar hoe groot het verschil tussen theoretische en werkelijke opslagruimte kan zijn, laat PhoneArena hier zien.

Het blog ontdekte namelijk dat er van de 32GB die beloofd wordt op de doos van de Xperia X en X Performance uiteindelijk slechts… 20GB beschikbaar is voor de gebruiker als opslag (de rest is uiteraard voor het OS en standaard-apps).

Minder dan tweederde dus. En dat terwijl niet alleen OS en features, maar ook de apps die we installeren en de videos (4K anyone?) die we opslaan steeds groter worden. Stilstand met 32 GB is dus in werkelijkheid een behoorlijke achteruitgang.

Misschien tijd dat we deze verschillen gaan aanmerken als een vorm van consumentenbedrog.

Uiteraard kan een microSD-kaart soms uitkomst bieden.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën