Zo veel werkgeheugen hebben de nieuwe iPhones en iPad

Apple hield altijd vol dat het upgraden van het geheugen overbodig was, iets waar veel app-ontwikkelaars het bepaald niet mee eens waren. Nu is Apple dan toch overstag gegaan.

Geruchten en berichten over meer werkgeheugen circuleerden al langer, maar het is nu bevestigd door ontwikkelaar Hamza Sood:

De voorgaande iPhones (vanaf de 5 in 2012) beschikten over 1GB aan werkgeheugen – beduidend minder dan toestellen van de concurrentie, die soms zelfs over 4GB beschikten. Volgens Apple zou iOS echter zo in elkaar zitten dat het prima kon draaien met die ene GB. Ontwikkelaars van grotere games en apps lieten echter bij herhaling weten dat het beperkte werkgeheugen voor hen problematisch was.

Nu blijkt dat de iPhone 6s en zijn grotere broertje allebei voorzien zijn van 2GB werkgeheugen. Verwacht gevolg: betere performance van de apps en een sneller reagerend iOS – en blije ontwikkelaars, natuurlijk.

De iPad Pro doet het met 4GB. Dit werd vorige week al per ongeluk onthuld door Adobe, maar vervolgens weer ingetrokken. De 4GB is essentieel om meerdere apps naast elkaar te kunnen laten draaien.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën