Zo verander je iedere YouTubevideo in een GIF

Soms heb je snel een GIFje nodig om online je punt te maken. Omzeil verdachte programmaatjes en maak met deze handige tool van iedere video op YouTube een GIF in een paar seconden.

Het werkt super simpel. Door simpelweg ‘gif’ in de YouTubelink te zetten, kom je op een pagina terecht waar je de periode kunt selecteren om een GIFje van te maken.

Verander ‘www.youtube.com’ dus naar ‘www.gifyoutube.com’ (zoals je hierboven kunt zien) en de website spuugt een dergelijk bewegend plaatje voor je uit:

Niet officieel
Zoals je misschien al ziet aan het uiterlijk van de tool, is dit geen officiële applicatie van YouTube, dus maak er gebruik van zolang het nog bestaat. We hebben dit handige trucje te danken aan het team dat de Glyphic-app maakte. Deze chat-applicatie maakt gretig gebruik van GIFjes, dus is het niet gek dat ze hun gebruikers op deze manier een handje willen helpen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën