Zo verdiende Apple nu al miljoenen aan de iPhone 8

Apple kondigde gisteren aan dat de nieuwe iPhone 8 op 12 september gepresenteerd wordt en dat legde het bedrijf geen windeieren.

Het aandeel Apple schoot gisteren naar de hoogste prijs ooit in het 36-jarige bestaan van de techgigant. Op het hoogtepunt was een aandeel Apple 164,52 dollar waard, maar aan het einde van de dag bleef er met 164,00 dollar (een stijging van 0,7 procent) nog altijd een nieuw beursrecord over.

Het is sowieso geen al te slecht idee om aandelen in Apple te nemen. De waarde is alleen in 2017 al met 42 procent gestegen en daar kan vrijwel niet één bedrijf tegenop. Let wel: mocht de iPhone 8 tegenvallen, dan zou het zomaar kunnen dat het aandeel weer een duikvlucht maakt.

De omzet van Apple daalde vorig jaar met 7,7 procent, vooral omdat de grote melkkoe (lees: de iPhone) geen al te ingrijpende make-over onderging. Bij de iPhone 8 zou dat wel het geval moeten zijn met een randloos 5,8″ OLED-scherm, gezichtsherkenning, draadloos laden en een vernieuwde camera.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën