Screenshot uit Assassin's Creed Valhalla Forgotten Saga

Zo versla je Hel in Assassin’s Creed Valhalla Forgotten Saga

Sureshni

Hel is de ultieme uitdaging in de Forgotten Saga-dlc voor Assassin’s Creed Valhalla, als eindbaas tussen Odin en zijn zoon Baldr. Als koningin van Niflheim vormt ze samen met de reuzenwolf Fenrir een geducht obstakel in deze epische strijd. Om haar te verslaan heb je geduld, strategie en beheersing van de spelmechanismen nodig.

De uitbreiding Forgotten Saga wijkt af van de traditionele gameplay van Assassin’s Creed Valhalla en introduceert roguelite-elementen waarbij Odin na elke dood terugkeert naar het kamp met willekeurige uitrusting. Desondanks behoudt Odin zijn vaardigheden uit de Niflheim skill tree en een aantal voordelen, waardoor het essentieel is om je krachten op te bouwen naarmate je dichterbij Hel komt.

Strategieën om Hel te verslaan in Assassin’s Creed Valhalla Forgotten Saga

Om Hel te verslaan, moet je je richten op het vrijspelen van vuurvaardigheden, haar kwetsbaarheden uitbuiten en haar vaardig ontwijken om Odin’s Adrenaline te vergaren. Hoewel Hel een van de moeilijkste eindbazen is, heeft ze duidelijke zwakke punten die je kunt uitbuiten. Rust Odin bij voorkeur uit met runes en vaardigheden die de schade van vuurelementen vergroten om je impact te maximaliseren.

De strijd tegen Hel verloopt in twee fasen:

Fase 1: Gevecht met Hel en Fenrir

In de eerste fase zullen Hel en Fenrir Odin meedogenloos aanvallen, waarbij Hel vooral krachtige aanvallen van dichtbij gebruikt die aanzienlijke schade kunnen toebrengen. Fenrir valt Odin ook van dichtbij aan, waardoor het essentieel is om beweeglijk te zijn. De sleutel hier is om vaak te duiken om je speciale aanvallen op te bouwen, waarbij je je voornamelijk richt op Hel en Fenrir vermijdt.

Het is belangrijk om te weten dat Fenrir in deze fase niet definitief verslagen kan worden. Zelfs als je erin slaagt om zijn gezondheid naar een kritiek punt te brengen, zal Hel hem gewoon doen herrijzen. Gebruik daarom middellangeafstandswapens en pijlen om druk te blijven uitoefenen op Hel en haar gezondheid geleidelijk te verminderen totdat ze instort.

Fase 2: Hels laatste gevecht

Zodra Fenrir is verslagen, begint de tweede fase. De arena wordt rood en Hel wordt agressiever. Ze vertrouwt op speciale aanvallen die het moeilijk maken om haar vanop afstand te benaderen. Dit is waar vuurpijlen en andere op vuur gebaseerde vaardigheden van pas komen. Je moet haar onophoudelijk achtervolgen of van ver aanvallen met vuur om aanzienlijke schade toe te brengen. Blijf druk uitoefenen en pas je tactiek aan om haar krachtige bewegingen te ontwijken, zodat je haar uiteindelijk kunt verslaan en de overwinning kunt opeisen.

Tips voor na het gevecht

Als je Hel hebt overwonnen in Assassin’s Creed Valhalla, moet je haar nog een keer proberen te verslaan om elke prestatie vrij te spelen en verborgen geheimen te bekijken die nog in de Forgotten Saga DLC te vinden zijn.

Bron: Game Rant

Afbeelding: Met dank aan Ubisoft

Tags

Tags:

Sureshni

Sureshni

Sureshni is een deskundig schrijfster met meer dan tien jaar ervaring in de game-industrie. Ze is niet alleen zelf een fervent gamer, maar is ook gepassioneerd door schrijven. Ze brengt graag verslag uit over het laatste nieuws, recensies en trends in de videogame-industrie - waardoor ze een expert is in deze branche. Als ze niet met het laatste nieuws en gamereleases bezig is, bezoekt ze verschillende steden en woont ze gameconventies over de hele wereld bij.

Alle artikelen door Sureshni
Populaire artikelen
Populaire categorieën