Zo weinig geld houden artiesten over aan Spotify

Opnieuw duikt er een artiest op die een boekje opendoet over het geld dat hij overhoudt aan het streamen van zijn muziek bij Spotify. Cliffhanger: it ain’t much.

Hoeveel van dat tientje per maand daadwerkelijk naar de artiest gaat? Een heel schraal beetje, aldus tekstschrijver Kevin Kadine. Van de 178 miljoen streams op de muziekdienst heeft hij 5,679 dollar overgehouden. Een schijntje dus. Kadine doelt op het liedje “All About That Bass” van Meghan Trainor. Het nummer was vorig jaar een megahit en noteert momenteel op YouTube meer dan 1 miljard views. Hoeveel Trainor zelf eraan over heeft gehouden is niet bekend.

Kadine vertelt hoe scheef de muziekindustrie in elkaar zit: ““That’s as big a song as a songwriter can have in their career, and number one in 78 countries. But you’re making $5,600. How do you feed your family?”. Eerder trok Taylor Swift haar mond open over het feit dat artiesten slecht worden gecompenseerd door muziekdiensten als Spotify en Apple Music.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën