Zo ziet Amsterdam er uit in Minecraft [video]

Al bijna een jaar wordt er door een zestal fanatieke Minecrafters gebouwd aan de reproductie van Amsterdam. Bekijk hem in de game of via onderstaande video.

750.000 blokjes zijn er al verplaatst (schaal 1 op 1, waarbij één blokje staat voor een meter) en het resultaat mag er zijn. Tot nu toe is er voornamelijk gewerkt aan het stuk tussen het station en de Westerkerk. De Dam is dus zo goed als af en ook de Nieuwmarkt is te bezoeken in deze Minecraft-versie van onze hoofdstad. Zelfs de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum is in het project verwerkt, want die staat ook gewoon op Streetview (aan de hand daarvan wordt alles nagebouwd). Voorlopig is men nog niet uitgebouwd: zo moet het straks mogelijk zijn om jezelf te verplaatsen tussen tramhaltes met een soort teleport-syteem.

Om Amsterdam in Minecraft te bezoeken maak je verbinding met de server mc.bluetor.ch en typ je /amsterdam.

[gv data=”LoNDwLSTOI0″][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën