Zo zit de Huawei Mate 30 in elkaar

Amerika vs. China is goed te merken bij dit toestel.

Wat een absolute knaller had moeten worden, is helaas een tegenvaller geworden. De nieuwe Huawei Mate 30 heeft geen Google-apps aan boord en daardoor voelt het Android-systeem nogal kaal aan. In Nederland is de smartphone (nog niet) gelanceerd. Voorlopig gaat Huawei de Mate 30 in een geselecteerde aantal Europese landen verkopen, waaronder Spanje en Zwitserland.

Je merkt niet alleen aan de software dat er een strijd gaande is tussen China en de Verenigde Staten. Ook op het gebied van hardware is dit de case, merkte The Wall Street Journal op. De Amerikaanse krant ging de Mate 30 ontleden en kijken welke onderdelen zijn gebruikt voor het toestel.

Ze concludeerden dat er geen Amerikaanse componenten zijn gebruikt met het maken van de smartphone. De versterkers voor de audio zijn geleverd door het Nederlandse NXP in plaats van het Amerikaanse Cirrus Logic. Huawei heeft zijn iegen HiSilicion gebruikt voor de WiFi en Bluetooth techniek in plaats van Broadcom.

De veelgebruikte chipsets van het Amerikaanse Qualcomm is niet te vinden in de Mate 30. Ook techniek van Intel, Qorvo en Skyworks ontbreekt. Aan de buitenkant ga je er niets van merken, maar reken maar dat de Amerikaanse bedrijven de maatregel voelen in de portemonnee. De handelsoorlog tussen de VS en China heeft aan beide kanten verliezers, zoals bij elke oorlog.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën