Zonne-energie vanuit de ruimte? Zo moet het gaan werken

Wetenschappers worstelen al jaren met het idee om een oneindige hoeveelheid zonne-energie te verzamelen in de ruimte en die naar de aarde te sturen. Onlangs zijn er grote stappen gemaakt om van deze plannen een realiteit te maken.

Wetenschappers van JAXA, een Japanse ruimtevaartorganisatie, zeggen een doorbraak behaald te hebben op het gebied van draadloze energie-overdracht. Het is het team gelukt om 1.8 kilowatt meer dan 50 meter te verplaatsen naar een kleine ontvanger zonder draden te gebruiken.

Elektronische theekan
1.8 kilowatt is net genoeg stroom om een elektronische theekan te voorzien van energie, maar het is een belangrijke stap die uitgebreid kan worden om uiteindelijk zonne-panelen in de ruimte te laten zweven en die energie naar de aarde te sturen.

Vooral de nauwkeurigheid speelt hierbij een grote rol, en het experiment van JAXA toont aan dat deze precisie dus wel degelijk mogelijk is. Het voordeel van deze zonnepanelen in de ruimte is natuurlijk dat ze geen last hebben van bewolking of dag/nacht verschillen. Ze kunnen zich gewoon constant op de zon richten en dat levert veel meer duurzame energie op. Bekijk onderstaande video om een idee te krijgen van JAXA’s futuristische plannen.

[gv data=”D56vRfv71OA”][/gv]

Tags

Tags:

Geoff

Geoff

Geoff is een doorgewinterde journalist met 30 jaar ervaring, waarvan meer dan 10 jaar bij Apparata. Hij specialiseert zich in beleggen, entertainment, technologie en gadgets. Geoff weet complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In zijn vrije tijd geniet hij van lange wandelingen met zijn hond en fietstochten in de natuur.

Alle artikelen door Geoff
Populaire artikelen
Populaire categorieën