‘Zonnecellen in het scherm van de iPhone 6’

Apple is op steeds meer manieren de mogelijkheden van zonne-energie aan het benutten. Niet alleen in datacentra en voor het aanstaande hoofdkwartier, ook ín de schermen van smartphones. Daar zijn althans aanwijzingen voor.

In een diepgravend artikel op Seeking Alpha worden door Matt Margolis diverse puzzelstukjes samengevoegd en komt hij tot de conclusie dat Apple voor de volgende generatie iPhone en iPod Touch vol inzet op saffierglas, gecombineerd met geïntegreerde zonnecellen waarmee de batterij van de telefoon continue wordt opgeladen.

Het begint met de deal tussen Apple en GT Advanced Technologies in Arizona van vorig jaar november. Apple schoof toen $578 miljoen in de richting van dit technologiebedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie van saffierglas. Een duurdere maar ook veel hardere glassoort dan het nu veelvuldig toegepaste Gorilla Glass dat al sinds de eerste iPhone wordt gebruikt. Dit zou dus als beschermlaag over het display van de iPhone 6 gelegd kunnen worden. Tegelijkertijd vermoedt Margolis dat er ook zonnecellen in ondergebracht worden. Dit baseert hij op:

  • Orders voor apparatuur
  • Verschillende patenten
  • Vacatures

GT Advanced Technologies zou in de onderzijde van het beschermende laagje saffierglas groeven kunnen aanbrengen waarin zonnecellen of een zonnefilm wordt geplaatst. Dit herleidt hij naar het contract tussen de bedrijven, en het feit dat Apple onlangs op zoek was naar een Thin Films Engineer met ervaring op het gebied van zonnecellen.

Vergezocht? Wat dacht je van deze: Apple wil het saffierglas ook meteen gebruiken om er een Touch ID-vingerafdrukscanner in onder te brengen. Hierdoor wordt niet de homeknop, maar een gedeelte van het scherm gebruikt om je vingerafdruk te scannen en de telefoon te ontgrendelen. Of om een mobiele betaling te doen. (via Forbes)

De iPhone 6 wordt pas in het najaar van 2014 verwacht, dus voor die tijd zal er vanuit Apple niets over dergelijke ontwikkelingen naar buiten worden gebracht. Saffierglas met zonnecellen en vingerafdrukherkenning houdt voorlopig dus het predicaat ‘speculatie’.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën