Zoveel kan een Galaxy S8+ met 6 GB RAM kosten

Je gelooft je ogen niet…

Een van de grootste teleurstellingen van de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ is dat het erop lijkt dat niet alle kracht die erin zit eruit komt. Een aantal features van de smartphones, waaronder Samsung DeX, zouden juist belang hebben bij meer RAM geheugen. Helaas kiest Samsung voor de bekende weg en dat betekent geen 6 GB RAM geheugen.

Gelukkig zijn er geruchten dat er een Galaxy S8+ komt met 6 GB aan RAM geheugen. Je wil alleen niet weten hoeveel dat zal kosten.

In theorie kan een telefoon natuurlijk nooit genoeg RAM geheugen hebben. Dit type snelle en dure geheugen is cruciaal voor de mogelijkheid van een besturingssysteem om te multitasken. Hoe meer RAM je hebt, hoe meer programma’s en data je kan draaien.

Het lijkt erop dat desktops tegenwoordig blijven steken bij 32 GB aan RAM geheugen en de meeste smartphones hebben 4 GB aan RAM geheugen. Een aantal smartphones beschikken over 6 GB.

Diegene die ervan overtuigd waren van Samsung DeX lopen hier tegen problemen aan. Het is natuurlijk hartstikke gaaf dat je een smartphone kunt veranderen in een desktop waarmee je makkelijk kan multitasken. Helaas komen deze gebruikers erachter dat een aantal van hun browser tabs verdwijnen of dat apps worden uitgezet op de achtergrond.

6 GB RAM geheugen zou de smartphone alleen maar goed doen in dat geval. Het is niet eens onmogelijk. Daarom lijkt het er ook op dat Samsung bezig is met een model met 6 GB aan RAM geheugen. Dat moet je alleen flink je portemonnee voor open trekken, want zo’n dergelijk model kost al snel $1000

Deze variant van de grotere Galaxy S8+ komt dus met 6 GB aan RAM geheugen, 128 GB aan intern geheugen en een Midnight Black kleur. Het lijkt er nu op dat deze smartphone alleen in China verkocht gaat worden, omdat er daar ook echt een markt is dergelijke smartphones. (Via ETnews)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën