Zoveel Nederlanders hebben de Netflix-smartphone app

De streamingdienst is ook onderweg populair.

Dat inmiddels miljoenen Nederlandse huishoudens over een Netflix-abonnement beschikken is geen geheim. De applicatie van de streamingdienst is zelfs standaard te vinden op de meeste nieuwe smart-TV’s. De stap naar een abonnement is daarmee klein. Bovendien bevat Netflix veel gave content om te kijken. Nederlandse Netflixers beperken zich echter niet tot de woon- of slaapkamer, blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

De organisatie deed onderzoek naar het aantal mobiele Netflix-gebruikers. Nederlanders die de applicatie van de streamingdienst op een mobiel apparaat hebben geïnstalleerd staan. Uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders beschikt over de Netflix-app. Dat komt neer op ongeveer vier miljoen Nederlanders.

Netflix is een hippe dienst en dat zie je terug in het aantal mobiele gebruikers. Meer dan de helft van de gebruikers (68%) zijn tieners. Slechts negen procent zijn 65-plussers. 2,7 miljoen Nederlanders gebruiken de app minimaal eens per week. Gebruikers kijken wekelijks gemiddeld 120 minuten naar content op Netflix. De streamingdienst is veruit de populairste in ons land. Vergelijkbare diensten als NPO Start Plus, Videoland en Pathé Thuis hebben veel minder gebruikers.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën