Zwitserse robot die online drugs kocht weer op vrije voeten

Een robot die in de krochten van het Darknet zelfstandig drugs aanschafte, is na twee maanden weer vrijgesproken.

In januari werd de Random Darknet Shopper gearresteerd door de Zwitserse politie. Sinds oktober 2014 stond de robot in een museum, waar hij willekeurige producten bestelde van het schimmige darknet. Dat ging goed, totdat er ineens een zakje met verdachte pilletjes opdook in een leeg DVD-hoesje. Inmiddels is de robot weer vrijgegeven, inclusief de spullen die gekocht zijn, op de MDMA pillen na dan.

Niet vervolgd
Zowel de makers als de robot zullen niet vervolgd worden door de politie, omdat het nooit de bedoeling is geweest om de drugs te gebruiken of door te verkopen. De Random Darknet Shopper kreeg honderd dollar aan Bitcoins per week, en kocht daar vervolgens willekeurige spullen van op het darknet.

Benieuwd wat de robot allemaal in zijn digitale winkelmandje stopte en op liet sturen naar het museum? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van de robot, waarop alle ontwikkelingen rondom de arrestatie ook bij zijn gehouden.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën