2 jaar updates voor Android-smartphones

Is dit niet te weinig?

Als het gaat om Android vs iOS dan komen vrijwel altijd updates ter sprake. Waar Apple oudere iPhones nog vaak jarenlang voorziet van updates, is bij Android de koek gauw op. Dat is jammer, want smartphones worden steeds krachtiger en beter. Je kunt gerust vijf jaar doen met een high-end toestel.

Google wil hier een stokje voor steken. Het techbedrijf heeft aangegeven dat 75 procent van de nieuwe Android-smartphones zeker twee jaar consequent updates moeten krijgen. Deze nieuwe eis voor fabrikanten die gebruik maken van Android is volgens The Verge op 31 juli ingegaan. Het is de bedoeling dat op 31 januari 2019 de overige nieuwe Android-apparaten gaan voldoen aan de eis.

De maatregelen hebben vooral betrekking op midrange smartphones. High-end toestellen zoals de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro hebben vaak al te maken met een ondersteuning van ten minste twee jaar. Bij goedkopere smartphones is dit niet het geval. Met de nieuwe eis van Google krijgen deze toestellen straks ook een betere ondersteuning.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën