‘Drie 2019 iPhones aan de OLED-display’

Er is wat vers OLED-nieuws naar buiten gekomen als het gaat om de iPhones van Apple.

Apple maakt langzaam maar zeker de overstap naar OLED-technologie. Vorig jaar nog gedeeltelijk, door de iPhone X uit te rusten met een OLED-scherm, maar dit jaar in het geheel. Dat bericht het Zuid-Koreaanse ET News op basis van bronnen. De tweede generatie iPhone X, een iPhone X Plus en een goedkoper iPhone-model krijgen alledrie een OLED-scherm.

Ondanks het feit dat dit niets meer is dan een gerucht, reageerde de financiële wereld direct op het nieuws. Het aandeel van Japan Display, de fabrikant van LCD-schermen, daalde met 20 procent en het aandeel van Sharp daalde met 10 procent. Japan Display levert LCD-schermen aan Apple, terwijl de iPhone X een OLED-scherm heeft van Samsung.

Of de nieuwe OLED-schermen wederom van Samsung komen is nu nog onduidelijk. Apple geeft flink geld geïnvesteerd in LG om OLED-displays te helpen ontwikkelen. De geruchten gaan dan ook dat LG dit jaar (deels) verantwoordelijk zal zijn voor de OLED-schermen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën